Prekyslenie organizmu

Ľudia každodenne objavujú význam a dôležitosť pH rovnováhy pre fyzické zdravie.

Zdravie začína správnou acido – bázickou rovnováhou v tele. Hladina pH vnútorných tekutín ovplyvňuje každú bunku a rozsiahla acidická nerovnováha môže viesť k zdravotným komplikáciám. Chronická kyslosť preruší všetky bunkové činnosti a funkcie a zasahuje do samotného života.

Prekyslenie organizmu je stav, ktorý je spúšťačom poškodzovania zdravia, akými sú napríklad obezita, rôzne  alergie, únava, kardiovaskulárne problémy, depresia,  únava, nedostatok energie, bolesti hlavy, bolesť svalstva a kĺbov, pálenie záhy, atď.

Optimálne pH telesných tekutín organizmu je v rozpätí 7,36 – 7,44. Aby sme si udržali zdravie, je nevyhnutné odkyslenie organizmu.

To znamená, vynechať z jedálnička kyselinotvorné potraviny, aby v našom tele nastala acidobázická rovnováha podporujúca regeneráciu. Prebytok kyselín v našom tele zhoršuje naše zdravie. Pokiaľ dokážeme nastaviť správny pomer kyselín a zásad v našom tele, dokážeme zlepšiť svoj zdravotný stav.

Najčastejšou príčinou acidózy, čiže prekyslenia je vo všeobecnosti hlavne strava, ktorá obsahuje príliš vysoký obsah kyselín v živočíšnych produktoch, ako sú mäso, vajcia a mliečne výrobky. Navyše konzumujeme vo veľkej miere spracované potraviny, ako biela múka, cukor a pijeme nápoje produkujúce kyselinu, ako je káva a rôzne nealkoholické nápoje.

Užívanie liekov a rovnako aj používanie umelých sladidiel, ktoré sú extrémne kyselinotvorné, nám spôsobuje prekyslenie. Úprava stravy a životného štýlu sú jedny z najlepších vecí, ktoré môžeme urobiť, aby sme prispeli k odbúraniu kyselín z tela.

Je potrebné uvedomiť si, že pre rovnováhu organizmu sú rovnako dôležité zásadotvorné, ako aj kyselinotvorné potraviny. Zásadotvorné však musia prevažovať. Odporúča sa pomer 3:1.

Napíš komentár

Komentáre budú najskôr overené a následne publikované.