Jar – ideálne obdobie očisty a detoxikácie organizmu

Detox je skvelý, prirodzený liečebný plán, ktorý vám pomôže dosiahnuť lepšiu a krajšiu pleť, dostatok energie a vitalitu. Dobrý detox odstraňuje z tela toxíny, posilňuje imunitný systém, a môže zabrániť chronickým ochoreniam.

V ľudskom tele sa počas celého roka hromadia škodlivé látky , ktoré v organizme spôsobujú rôzne choroby. Neraz môžu za vypadávanie vlasov, problémy s trávením, únavu a výnimkou nie sú ani rozličné ochorenia. Telo je preto potrebné aspoň raz ročne vyčistiť od toxínov.

Jar – ideálne obdobie očisty a detoxikácie organizmu

Základom dobrého DETOXU je pitný režim!

Ideálnym obdobím na detoxikačnú kúru organizmu je jar. Organizmus sa potrebuje po zime zbaviť celkového zaťaženia škodlivými látkami, ktoré sa v tele hromadia z nadbytku jedla a nedostatku pohybu. Úlohou očistných procedúr je teda odstránenie nadbytočných a škodlivých látok z tela.

Zdravý tráviaci trakt totiž zabezpečuje vstrebávanie výživných látok z potravy do krvného obehu. Ak sú však bunky zanesené, proces látkovej výmeny sa spomaľuje. Vďaka detoxikácii sa vylúčia z tela toxíny a ľadviny, pečeň a črevá začnú lepšie fungovať.

Ako pomôcť telu?

Telo sa škodlivých toxínov nedokáže zbaviť samo, pomôcť mu treba napríklad bylinkami a vhodnými potravinami. Základom dobrej detoxikačnej kúry je však pitný režim. Denne by preto dospelý človek mal počas očistnej kúry vypiť aspoň dva litre neperlivej vody.

Veľmi vhodná je preto alkalická voda, ktorá správne naštartuje váš organizmus.

Pozor si treba dať na pitie čaju, kávy a alkoholu, tie počas očistného režimu treba úplne vylúčiť. Lekári neodporúčajú ani konzumáciu limonád, sladených nápojov a džúsov.

Na to, aby detoxikačná kúra fungovala, je popri dodržiavaní pitného režimu dôležitá aj úprava jedálneho lístka.

Odporúča sa konzumovať viac strukovín a rýb, pridávať do jedla mladé výhonky rastlín, do šalátov semienka a jesť veľa čerstvej zeleniny a ovocia. Súčasťou kúry by mala byť aj zvýšená pohybová aktivita každý deň.

Detoxikačný proces sa dodržiava ľahšie, ak si ho spríjemnite relaxáciou, cvičením, jogou a masážami.  Pripomenieme si jeden paradox: Hoci je citrón kyslý, jeho výsledný efekt je zásaditý. Hoci je cukor sladký, výsledok je kyslý.

JAVA je silne alkalická. Jej pH je 9,2 a právom sa jej hovorí „živá voda“.

Udržať zásadité prostredie v tele tak vôbec nie je ťažké.

Napíš komentár

Komentáre budú najskôr overené a následne publikované.

Vyberáme z našej ponuky