Význam alkalickej vody pri športe

Veľa odhodlania a pravidelné trénovanie je potrebné ak sa chcete stať svetovým športovcom, bez ohľadu na to, ktorý šport. Zatiaľ čo mnohí  snívajú o tom, byť špičkovým športovcom, dosiahnutie tejto úrovne úspechu a atletických schopností sa nestane len tak cez noc.
Niektorí športovci majú okrem správneho cvičebného režimu vo svojej kuchyni aj tajnú zbraň, ktorú používajú na zlepšenie svojho výkonu. Je zákonná, prírodná a zdravá - alkalická voda.
  • Maximalizácia športového výkonu s alkalickou vodou
Už mnoho rokov atléti používajú alkalickú vodu aby svojim telá poskytli potrebné množstvo energie.
Byť športovcom je fyzicky náročné a správna voda môže pomôcť maximalizovať športový výkon.
Napriek nekonečnému množstvu športových nápojov, ktoré sú dnes na trhu k dispozícii, zostáva alkalická voda najlepším spôsobom, ako zostať hydratovaný.
Športovci pijú zásaditú vodu hlavne kvôli 5 hlavnými oblasťami:
  • výkon
  • zdravie
  • diéta
  • regenerácia
  • energia
Zásaditá voda maximalizuje výkon, je bohatá na minerály, ako je vápnik, horčík, draslík a sodík. Tieto základné minerály pomáhajú vylúčiť zbytočné odpady a toxíny z tela a pomáhajú zvyšovať výdrž športovcov. Zvýšenie výdrže môže pomôcť pri tréningu a celkovom športovom výkone.
  • Prínosy alkalickej vody
Zdravotné prínosy pitia alkalickej vody sú otvoreným tajomstvom. Športoví nadšenci a ich tímy sa čoraz viac zaoberajú náležitými hydratačnými potrebami svojich športovcov.
Hydratácia je veľmi dôležitá pre zdravie a vôbec celkovú pohodu. Už pri menšej strate telesných tekutín dochádza k bolesti hlavy, neschopnosti sústrediť sa a letargii.
Obzvlášť pri športe je nutné piť viac tekutín, pretože počas cvičenia je ich strata dostatočne veľká a to môže viesť k dehydratácii čo ovplyvňuje kvalitu nášho fyzického cvičenia, pohody a zotavenia sa po cvičení.
Prírodná alkalická voda JAVA s pH 9,2 môže dopomôcť znížiť kyslosť a oddialiť svalovú únavu vďaka rýchlejšiemu odstráneniu nadmerných vodíkových iónov.
Alkalizácia tela pred telesným výkonom ako je napr. cvičenie, urýchli odstráneniu laktátu, a zvyšuje tzv. prah laktátu.
To znamená, že cítime neskôr svalovú únavu počas tréningu a po cvičení sa zbavíme bolesti rýchlejšie.
Pri športe sa vytvárajú v tele kyseliny a CO2, čo znižuje rovnováhu pH svalov. Ak rovnováha pH klesne pod 6,5 sval už nebude schopný správne fungovať. Alkalická voda s pH 9,2 môže počas tohto procesu neutralizovať telo. Pitím zásaditej vody počas cvičenia môžete pomôcť udržať rovnováhu pH svalov na bezpečnej úrovni.
Hydroxylové (negatívne) ióny nachádzajúce sa v alkalickej vode (známe ako OH) môžu podporovať lepšiu duševnú bdelosť a prebudiť telo - čo vedie k udržateľnejším úrovniam energie v priebehu času.
Aj napriek zdravotným výhodám, voda JAVA nie je liek
a nie je schválená pre liečbu chorôb. 
Odporúčame preto pred zaradením vody JAVA
do pitného režimu to konzultovať so svojim lekárom.

Napíš komentár

Komentáre budú najskôr overené a následne publikované.

Vyberáme z našej ponuky