Mozog tiež potrebuje hydratáciu!

Malo by byť zvykom siahať po správnych minerálnych vodách, aby sa zabránilo pocitu smädu.  Smäd prichádza až po tom, ako sa mozog výrazne spomalí. 

Práve zníženie produkcie slín, ktoré sa okamžite identifikuje ako smäd, mozog mu dá oveľa rýchlejšie najavo, že je „smädný“.

Mnoho z problémov ako únava, bolesť hlavy, podráždenosť, znížená schopnosť sústrediť sa a nepokoj súvisí s ťažkosťami pri transporte zložiek krvou na správne miesta v tele.  Únava a problémy so sústredením sú prvé príznaky, ktoré vám pošle váš mozog. 

Preto ma veľký význam pravidelne dopĺňať pitný režim a siahnuť aj po prírodnej minerálnej alkalickej vode.

Mozog je so srdcom - najdôležitejším orgánom v ľudskom tele. Vďaka nemu sa človek smeje a zamiluje, pamätá si, rieši úlohy, sníva a je si vedomý toho, o koho ide.

Skladá sa z miliárd neurónov, ktoré prenášajú informácie medzi sebou a inými orgánmi. Jeho práca sa nezastaví ani na chvíľu, ani počas spánku. Akákoľvek jeho narušenie významne ovplyvňuje biologické aj duševné funkcie.

Tieto miliardy spojení sú obsiahnuté v mäkkom orgáne, ktorý okrem iného pozostáva z s iba 130 g bielkovín, 95 g tukov a minerálnych solí - zhruba 20% jeho objemu a zvyšných  80% je voda!
Niet divu, že aj mierny nedostatok H2O môže drasticky ovplyvniť prácu mozgu. A čo viac - je to on, kto vám ako prvý dá vedieť, že došlo k dehydratácii.


Ako spoznáte tieto jemné signály a vyhnete sa nedostatku tekutín?

Alkalická voda na pitie je niečo, čo sa oplatí mať pri sebe každý deň, doma, v škole i v práci, rýchlo a efektívne riešili úlohy a dosahovali úspechy. Najmä na jar a v lete by mal byť pohár zásaditej vody vždy napoly plný a malo by byť zvykom po ňom siahať, aby sa zabránilo pocitu smädu.
Je to preto, že smäd prichádza príliš neskoro po tom, ako sa mozog výrazne spomalí.
Prekvapivo, hoci je to práve zníženie produkcie slín, ktoré sa okamžite identifikuje ako smäd, mozog mu dá oveľa rýchlejšie najavo, že je „smädný“.

Príznaky dehydratácie možno rozdeliť na fyzické - ako je sucho v ústach, zmena farby moču. Mnohé z nich vyplývajú priamo z nedostatočnej hydratácie mozgu.

Medzi príznaky patrí:

  • ospalosť alebo nepokoj;
  • podráždenosť;
  • problémy s koncentráciou;
  • rýchlejšia podráždenosť
  • ťažkosti s plnením úloh;
  • problémy s pamäťou;
  • znížená schopnosť logicky myslieť;
  • bolesť hlavy

Mnoho z týchto vecí súvisí s ťažkosťami pri transporte zložiek krvou na správne miesta v tele. Ospalosť a problémy so sústredením sú prvé príznaky, ktoré vám pošle váš mozog.
Preto má veľký význam pravidelne piť.

    

Prečo siahnuť práve po alkalickej vode?

Prírodná alkalická  voda JAVA je zásaditá a živá. Má inú molekulárnu štruktúru ako bežná voda - pre ľudské telo je preto lepšie vstrebateľná a využiteľná.

Vyrovnáva pH v ľudskom organizme a zrýchľuje metabolizmus.  Výborne hydratuje a omladzuje pleť a napomáha k ich obnoveniu buniek.  Redukuje proces starnutia, napomáha dopĺňať správny pomer minerálov.

Prítomnosť minerálov v pitnej vode nie je náhodná a nekontrolovaná. Zrážky rozpúšťajú horniny v podloží a spolu s nimi minerály. Preto hovoríme takýmto vodám mineralizované vody alebo minerálne vody. Napr. horčík je nevyhnutný pre správnu činnosť mozgu a celého nervového systému.

 

Okrem iného vám prírodná zásaditá voda JAVA pomôže:

  • Posilnite svoj imunitný systém:

Alkalická voda môže pomôcť posilniť váš imunitný systém pretože je plná antioxidantov. Voda neutralizuje škodlivé voľné radikály a prevádza ich na kyslík, ktorý sa používa na okysličovanie a výrobu energie.

  • Prílev energie:

Čím viac vody budete piť tým viac energie budete mať. Alkalická voda zvýši energiu vďaka tomuže pomáha dodávať výživné látky do tela efektívnejšie ako bežná voda.

  • Zlepšenie trávenia:

Pikantné jedlá prejedanie sa a stres môžu spôsobiť, že vaše telo bude kyslé čo môže spôsobiť kyslý reflux a narušiť tráviaci proces. Ak sa rozhodnete piť zásaditú vodu môže to pomôcť neutralizovať účinky kyseliny, ktorá môže podporiť zdravší tráviaci proces.

  • Podpora pri chudnutí:

Kyslosť v tele môže spôsobiť vážne problémy. Mať toxíny v tele, ktoré sa hromadia v priebehu času môže spôsobovať  nadváhu. Pitím zásaditej vody môže znížiť kyslosť v tele čo môže pomôcť zabrániť ukladaniu tukov.

Voda je pre vaše telo skvelá a každý by mal piť viac vody. Ak sa dokážete zalkalizovať môže to zlepšiť určité oblasti vášho zdravia.

JAVA je voda, ktorá uhasí smäd svojou lahodnou chuťou,  optimálne hydratuje pokožku, podporuje čistenie tela od toxínov, pozitívne ovplyvňuje fungovania metabolizmu, a tiež pomáha znižovať stres.

Napíš komentár

Komentáre budú najskôr overené a následne publikované.

Vyberáme z našej ponuky