Prečo je dobré zaradiť zásaditú (živú vodu) do svojho pitného režimu ?

V našom tele prebieha nepretržitý proces regenerácie, bunkovej výmeny. Bunková obnova celého tela trvá asi 7 rokov.

Keby sme neboli vystavení negatívnym vplyvom, ako sú znečistené životné prostredie, zlá životospráva, genetika, pracovné prostredie, škodlivé zemné žiarenie, stres, chemické lieky, fajčenie, tak by výmena nových buniek prebiehala nasledovne: zdravá bunka za zdravú bunku.

Prečo máme piť zásaditú (živú vodu)?

Keďže nás ale ovplyvňuje vyššie spomenuté prostredie, zjednodušene kyslé prostredie, prebieha výmena buniek nasledovne: poškodená bunka za poškodenú bunku a nastáva proces, ktorý nazývame choroba.

V našom tele prebieha premena (neutralizácia) kyslého prostredia, ktoré vzniká v dôsledku každodenných činností, športovania, metabolizmu, a pod. kyseliny sa pomocou zásaditých minerálov zneutralizujú na soli. Tie musí telo včas vylúčiť, inak sa uložia napr. v kĺboch, kostiach alebo slizniciach a viažu na seba vodu. V dôsledku toho sa telo zavodní a opuchne.

Tieto usadeniny sú živnou pôdou pre rôzne mikroorganizmy ako vírusy, plesne, baktérie. Vytvárajú sa tam tzv. infekčné ložiská produkujúce ďalšie škodliviny, vo forme toxínov (jedov). Tieto usadené soli aj infekčné ložiská môžeme rozpustiť a vylúčiť starostlivosťou o telo na zásaditej báze.

V našom tele je asi 70-80% vody, v mladosti je to dokonca 90% vody. Z toho je zrejmé, že voda ľudské telo prečistí najrýchlejšie, ako vnútorne, tak aj zvonka. Musí to byť ale zásaditá voda.

Na základe hodnoty pH slín vieme určiť zásaditosť, resp. kyslosť nášho organizmu. pH slín (merané hneď ráno) by malo byť minimálne 6,9 pH. Onkologickí pacienti majú pH slín asi 6,0 a menšie, pacienti so zápalovými procesmi v tele majú hodnotu pH slín 6,3.

V našom tele je prirodzene zásadité prostredie (okrem žalúdka). Plodová voda matky má prirodzené prostredie zásadité 8,5 pH, taktiež moč dojčaťa má hodnotu 8,5 pH. Hodnotu pH krvi máme v rozmedzí 7,35 – 7,45. Voda, ktorú pijeme, by mala mať minimálne neutrálnu hodnotu pH (cca 7,0) a zápornú hodnotu ORP.

Zmerajte si pomocou pH papierikov hodnotu pH vody, ktorú pijete, a budete nemilo prekvapení. Odporúčame tiež ranné meranie pH slín a moču pomocou pH papierikov. Z nášho pohľadu nie je hodnota pH 5,5 ranného moču normálna. Je to signál kyslého prostredia v tele, alebo zlej životosprávy.

Alternatívna medicína a schopní liečitelia toto všetko poznajú, prečo to ešte neviete Vy?

Napíš komentár

Komentáre budú najskôr overené a následne publikované.

Vyberáme z našej ponuky