Tehotenstvo a zásaditá voda

Minerálne vody sú považované za symbol zdravia a nie je tomu inak ani pri vzácnej a jedinečnej alkalickej vode JAVA s vysokým pH až 9,2 a ORP pri zdroji -137 mV.

Alkalická voda je vo svete dlhodobo pokladaná za výraznú pomoc dojčiacim matkám. Vytvára v tele správne pH, ktoré je prospešné pre kvalitu mlieka a zároveň pomáha vyvážiť aj stav organizmu u dieťaťa. Myslíme, že je to jeden z  produktov, ktoré sú  Mom  Must – Haves a určite je  zásaditá voda na začiatku takéhoto zoznamu. Nie len pre lepšiu produkciu materského mlieka a kvalitnejšie, zdravšie mlieko na dojčenie, ale vďaka alkalickej vode sa aj mama a dieťa budú  cítiť oveľa lepšie.

Alkalická voda je osviežujúca, má príjemnú lahodnú, sviežu chuť a je výborná na hydratáciu tela.
Vysoká zásaditosť pomáha zlepšovať rovnováhu kyselín v tele čím môže pomôcť  revitalizovať  telo rýchlejšie vďaka jeho prirodzenej pH, zvyšuje vitalitu a vyplavuje kyslé odpady z tela. Pitím dostatočným množstvom vody je možné predísť aj detským zápcham.

Aké sú teda prínosy alkalickej vody?

Pitie alkalickej vody môže mať veľa výhod, medzi ktoré patria: 

  • Znižovanie rizika chorôb spojených s degeneráciou buniek a kostí, ako je osteoporóza, artritída atď.
  • Znižuje riziko ochorenia obličiek.
  • Zlepšuje prietok krvi reguláciou hladín pH v tele.
  • Pomáha tiež chrániť vlasy a pokožku pred vysušením.
  • Bráni rastu škodlivých baktérií v tele a tým dopomáha znižovať riziko infekcie a zápalu.
  • Pomáha zlepšovať rovnováhu kyselín v tele,  čím rýchlejšie revitalizuje  telo.
  • Vyplavuje kyslé odpady z tela.

 

7 BEŽNÝCH PROBLÉMOV V TEHOTENSTVE

 

  1. Zápcha

Až 50% žien trpí  zápchou v určitom okamihu tehotenstva. Dôvodom  je  zvýšený  hormón progesterón, zvýšený tlak maternice a  nedostatok železa.  Pitie dostatočného množstva alkalickej vody dopomôže pri zmiernení zápchy prečistením  čriev.

 

  1. Opuchnuté ruky a chodidlá

Opuchy v tehotenstve sú častým prejavom gravidity. Prejavujú sa najmä v posledných  týždňoch tehotenstva.  Opuch v tehotenstve najčastejšie postihujú dolné končatiny (členky, lýtka), ale môžu puchnúť aj ruky (prsty, zápästie). Za opuchom stojí nahromadená tekutina v medzibunkovom priestore, teda mimo cievy v okolitých tkanivách. Za príčinu možno považovať tiež znížený návrat krvi z dolných končatín. 

Pitný režim  v tehotenstve je príjem tekutín (3 - 4 litre za deň) obzvlášť dôležitý ako k látkovej premene, tak nap. i k predchádzaniu trombóz. Ak nie je príjem tekutín dostatočný, telo si množstvo vody zadržuje a žena sa tak cíti stále viac opuchnutá a nafúknutá.

Podobná príčina nastáva aj v tehotenstve, keď sa voda v tele hromadí vplyvom hormónov progesterón a estrogén.

Ako prevencia retencie vody slúžia aj potraviny s obsahom horčíka a draslíka. Pravidelne preto konzumujte banány, avokádo, celozrnné potraviny, sladké zemiaky a špenát. Vhodné je preto dopĺňanie horčíka, ideálne vo forme kombinovanej s vitamínom B6, ktorý pomáha pri hromadení vody pri predmenštruačnom syndróme.

Je iróniou, že zadržiavanie vody je znakom dehydratácie. Telo zadržiava nadbytočnú vodu zo strachu, že nebude mať dostatok vody. Toto je bežné najmä v poslednom trimestri tehotenstva, keď by ste mali piť ešte viac vody.  Zásaditá voda zaručí, aby vaše telo uvoľnilo prebytočnú vodu, pričom si zachová len to, čo skutočne potrebuje pre vás a zdravie vášho dieťaťa.

 

  1. Pálenie záhy / poruchy trávenia

Pálenie záhy a poruchy trávenia sú ďalšie možné vedľajšie účinky zvýšeného progesterónu a rastúcej maternice počas tehotenstva. Pokiaľ vypijete viac zásaditej vody medzi jedlami ako počas jedla môžete tak  zabrániť páleniu záhy a poruchám trávenia.

Príliš veľa kyseliny môže spôsobiť, že telo je príliš kyslé, čím sa po oslabení imunitného systému vystavuje riziku choroby.

Alkalickú vodu odporúčame piť aspoň 30 min.po jedle vzhľadom na tráviace enzýmy. Každý z týchto enzýmov má špecifickú úlohu: jeden rozkladá tuky, druhý sa špecializuje na rozklad sacharidov a proteínov.  Kvôli správnemu tráveniu, je veľmi dôležité piť ešte pred jedlom.

 

  1. Ranná nevoľnosť

Skutočnou príčinou rannej nevoľnosti je nedostatok alkalických minerálov, pretože telo potrebuje  počas tehotenstva mať zvýšenú hladinu alkalických minerálov, aby pomohlo rozvíjať plod. Plod zostáva v placente  9 mesiacov, kým voda nepraskne, no počas tejto doby plod dostáva cez pupočnú šnúru živiny pre energiu a rast.  Po spálení živín sa ale vytvárajú kyslé odpady, ktoré musí plod vypustiť do placenty, čo spôsobuje zakyslenie. 

Taktiež ak ženy nemajú dostatok zásaditých minerálov, nútia svoje telo kradnúť ich z kosti, svalov a zubov. Náhly posun v rovnováhe pH počas tehotenstva môže mať za následok rannú nevoľnosť, takže kľúčom je piť dostatok zásaditej vody a jesť veľa zásaditých potravín.  

 

  1. Suchá a svrbivá pokožka

Rastúce tehotné brucho napína pokožku a často vedie k suchej svrbivej pokožke. Správna hydratácia s alkalickejšou vodou môže pomôcť pokožke zostať hladkou, pružnou a zabrániť svrbeniu.

 

  1. Zlý spánok

Zlý spánok je bežný u mnohých tehotenstiev v dôsledku zvýšených hormónov, častého močenia, úzkosti, nepohodlia a iných nepríjemných vedľajších účinkov.

 

  1. Únava a bez energie

Únava a menej energie sú bežné v skorom a neskorom tehotenstve v dôsledku zvýšených hormónov a zvýšenej hmotnosti, ktoré sa často spájajú s nedostatkom kvalitného spánku. Zistilo sa, že pitie zásaditej vody zvyšuje energiu, pretože správna hydratácia pomáha telu lepšie fungovať na všetkých úrovniach.

Dôležitá je správna  hydratácia čo môže pomôcť zvýšiť hladinu energie a zlepšiť imunitný systém.

Pretože voda je zodpovedná za prenos kyslíka a živín do buniek, tkanív a orgánov, byť dostatočne hydratovaný zaisťuje, že základné živiny  zabezpečujú  vývojové potreby vášho rastúceho dieťaťa. Voda tiež pomáha zachovať primeranú hladinu plodovej vody a dokonca podporuje funkciu obličiek plodu.

 

Aj napriek zdravotným výhodám, voda JAVA nie je liek a nie je schválená pre liečbu chorôb. Odporúčame preto pred zaradením alkalických vôd do pitného režimu to konzultovať so svojim lekárom.

Napíš komentár

Komentáre budú najskôr overené a následne publikované.

Vyberáme z našej ponuky