Živá voda – prečo, kedy a ako ju piť správne

Rovnováha je základ !

Je ťažké preceňovať úlohu vody v tele, keďže ľudské telo pozostáva z asi 70%  vody a je nevyhnutnou pre všetky formy života.

Samotná táto skutočnosť je mimoriadne dôležitým dôvodom, prečo by sme mali piť správne množstvo kvalitnej vody. Je základom čistoty a zdravia ľudí a v mnohých smeroch riadi náš život.  Voda je základom ľudskej existencie a minerály v nej sú potrebné pre stavbu nášho tela a rovnako  dôležitá je aj pre zachovanie rovnováhy kyselín a zásad v tele. Umožňuje tak správne fungovanie svalov a tráviacej sústavy.

Ako začať so správnym pitným režimom?

Voda výrazne ovplyvňuje činnosť metabolizmu a pravidelné pitie môže náš metabolizmus zrýchliť až o 20 %.

Okrem iného voda zaisťuje správny prínos vitamínov a minerálov do organizmu.  Ak nedodržiavame pitný režim a pijeme menej, ako naše telo potrebuje, môžeme si spôsobiť vážne problémy ako poruchy krvného obehu,  nevoľnosť, svalové kŕče, bolesti hlavy, točenie hlavy atď.

Nedostatok vody však vplýva aj na našu psychiku. Činnosť mozgu je oslabená a spomalená. Môžeme sa cítiť unavene, nevieme sa sústrediť, sme podráždený. Preto je dôležité si strážiť pitný režim počas celého dňa.

Ideálne je začať deň 3 dcl alkalickej vody, hneď ako vstanete, ešte pred raňajkami. Naštartuje vám metabolizmus a zrýchli trávenie. Následne v priebehu dňa odporúčame vypiť priebežne aspoň 1L alkalickej vody. Doplnením pitného režimu môže byť zelený čaj, ovocná šťava, čistá voda atď.  Počas dňa by ste mali vypiť približne 2,5 až 3 litre vody.

Pite po troche počas celého dňa a nie nárazovo!

Treba pripomenúť, že zásaditá voda nie je na dlhodobé denne pitie vzhľadom na jej veľmi  silné antioxidačné účinky. Pokiaľ nemáte skúsenosti so zásaditú vodou odporúčame ju začať piť v menších dávkach, ktoré sa postupne budú zvyšovať.

  • DETOX:

Pri detoxikácii tela je ideálne vypiť denne aspoň 1,5 až 2L alkalickej vody po dobu 2-3 týždňov. Následne 2 mesiace minimálne 1L denne. Po tomto období vhodné je mať mesiac pauzu od alkalickej vody.

Alkalická voda lepšie hydratuje, preteká cez tkanivá čím detoxikuje telo od nazhromaždeného odpadu. Čistí telo zvnútra a preto počas tohto obdobia je možné u niektorých ľudí práve z dôsledku detoxikácie môže nastať pravidelnejšie vylučovanie redšou stolicou, častejšie močenie, príp. potenie.

U niektorých ľudí je možné dokonca zo začiatku zhoršenie stavu. Tento stav je však dočasný, preto sa netreba zľaknúť, pretože po vyčistení sa tento stav vytratí. Telo bude postupne vylučovať rokmi nazbierané nečistoty.

  • Odporúčania na RÁNO:

Odporúčame vypiť zásaditú vodu JAVA ráno, nalačno 2-3 dcl ihneď po zobudení, aby sa naštartoval metabolizmus, zrýchlilo sa trávenie a zlepší sa krvný obeh. Následne piť JAVU počas dňa priebežne v kombinácii s inými tekutinami.

  • Odporúčania na VEČER:

Pokiaľ budete piť JAVU vo večerných hodinách príp. tesne pred spánkom, môže stať, že u niektorých ľudí to spôsobí, že nebudú môcť zaspať, práve kvôli prílivu energie.

  • Kedy zásaditú vodu NEPIŤ:

Chybným krokom na ceste k správnej životospráve je zlozvyk v zapíjaní jedla. Užitočná rada, nezapíjajte jedlo!  Môže sa stať, že sa budete potom cítiť nepríjemne nafúknutí. 

Alkalickú vodu odporúčame piť aspoň 1 hod. po jedle vzhľadom na tráviace enzýmy. Každý z týchto enzýmov má špecifickú úlohu:  jeden rozkladá tuky, druhý sa špecializuje na rozklad sacharidov a proteínov.  Kvôli správnemu tráveniu, je veľmi dôležité piť ešte pred jedlom ale to tiež  najneskôr 30 min. 

  • Alkalická voda JAVA pri športe:

Dopĺňanie tekutín a alkalizácia tela pred telesným výkonom ako je napr. cvičenie, urýchli odstráneniu laktátu, a zvyšuje tzv. prah laktátu. To znamená, že cítime neskôr svalovú únavu počas tréningu a po cvičení sa zbavíme bolesti rýchlejšie.
Pri športe je výborná voda pre doplnenie minerálov, hydratáciu a zmiernenie svalovice. Pri cvičení sa odporúča ideálne vypiť 2-3 dcl. alkalickej vody aspoň 30 min. pred športovým  výkonom  a následne aspoň  1L počas aktívneho cvičenia. 

Dopĺňanie tekutín a alkalizácia tela pred telesným výkonom ako je napr. cvičenie, urýchli odstráneniu laktátu, a zvyšuje tzv. prah laktátu.

  • Zdravie a zásaditá voda:

Prekyslenie organizmu je problémom modernej doby spojeným s nezdravým životným štýlom, znečistením ovzdušia či nesprávnymi stravovacími návykmi. Na optimálne fungovanie nášho tela je potrebné udržiavať kyslosť organizmu v rovnováhe. V tom nám môže pomôcť pitie živej alkalickej vody s vysokým pH.  Zásaditá voda vyrovnáva pH v tele, pomáha udržiavať kyslosť organizmu v rovnováhe.

Prekyslenie organizmu môže viesť  k rýchlejšiemu starnutiu pokožky a rôznym závažným ochoreniam (osteoporóza, srdcové ochorenia až rakovina). Preto zásaditá voda môže byť vhodnou podporou pri rôznych ochoreniach napr. ako cukrovka, dna, rakovina, žalúdočné problémy, problémy s pleťou, pálenie záhy, migréna, zápcha, keď je človek bez energie, počas tehotenstva na ranné nevoľnosti, PMS, podpora imunity.  Vhodná je i pri ochoreniach dýchacích ciest  a zahlieneniu, pri cystitídach, zápaloch žlčových ciest a žlčových kameňoch.

Jej silné antioxidačné vlastnosti, účinne bojujú s voľnými radikálmi v tele, jej  pitie vody dopomôže k spomaleniu starnutia.

Zásaditú vodu odporúčame piť aspoň 2 až 3 mesiace pre dosiahnutie zlepšenia, či zmiernenia ochorenia alebo problému. Prvé výsledky je možné zaznamenať už po 2-3 týždňoch v závislosti od viacerých faktorov, ako je vek, zdravotný stav, stav imunity, strava, pohyb, druh problému...  Dôležité je ale piť vodu denne v množstve  aspoň 2 litre denne.

Zásaditú vodu JAVA je vhodné použiť aj na prípravu nápojov, čaju, kávy, polievok...

  • Gravidita a zásaditá voda:

Alkalická voda je vo svete dlhodobo pokladaná za výraznú pomoc dojčiacim matkám. Vytvára v tele správne pH, ktoré je prospešné pre kvalitu mlieka a zároveň pomáha vyvážiť aj stav organizmu u dieťaťa.  Aké sú teda prínosy alkalickej vody  v tehotenstve sa dočítate v blogu tu.

  • Deti a zásaditá voda:

Voda je najdôležitejším prvkom pre rast vášho dieťaťa.  Čo sa týka malých detí, vzhľadom na citlivosť tráviaceho traktu u novorodencov sa neodporúča podávanie alkalickej vody. Minimálne prvých 6 mesiacov je najlepšie aby  konzumovali len materské mlieko. Neskôr uprednostníte podávanie filtrovanej vody, z ktorej aj varíte novorodeneckú stravu.  Postupným prechodom na tuhú stravu je možné začať dieťaťu podávať aj zásaditú vodu v malých dávkach.  

 A čím sa líši vzácna prírodná alkalická voda JAVA od ostatných vôd ?

Skutočná hodnota prírodnej alkalickej vody JAVA s pH 9,2 pre vaše zdravie a pohodu však pochádza z minerálov, ktoré sa objavujú v horninách ako je vápnik, horčík, oxid kremičitý, draslík a hydrogenuhličitan.

V prírode voda preteká horskými tokmi a zachytáva alkalické minerály z pórovitej horniny, cez ktorú preteká, to ovplyvňuje jej pH a spôsobuje, že je prirodzene alkalická. Táto prirodzene sa vyskytujúca – inak povedané aj živá - alkalická voda má vyššie pH - zvyčajne viac ako pH 8 až 9 v porovnaní s neutrálnym pH 7( voda z vodovodu).

Prirodzene vysoké pH a antioxidačné kapacity sú oveľa stabilnejšie v prírodnej pramenitej vode  a vyššia hodnota pH tak pomáha neutralizovať nežiaduce kyslosti v tele.

Jedinečná prírodná alkalická voda JAVA s pH 9,2 bohatá na minerály, bez úprav vás ohúri svojou lahodnou chuťou, vysokým pH, blahodarnými účinkami, ktoré pôsobia ako prevencia pri zdravotných problémoch a dokonalú hydratáciu pokožky - nevyhnutnosť pre zdravú a žiarivú pleť.

Aj napriek zdravotným výhodám, voda JAVA nie je liek a nie je schválená pre liečbu chorôb. Odporúčame preto pred zaradením vody JAVA do pitného režimu to konzultovať so svojim lekárom.

Napíš komentár

Komentáre budú najskôr overené a následne publikované.

Vyberáme z našej ponuky